15
شهریور

۵  عدد از بلند‌ترین برج های دنیا

TV insider

بشریت در شکستن محدودیت‌های خود دچار وسواس شده است ، او همواره مشتاق است با شکستن رکورد‌های قدیمی، رکورد‌های جدید به ثبت برساند.

(CTBUH) سازمان شورای ساختمان‌های بلند و زیست‌گاه شهری است.  این  سازمان سیستمی را برای رتبه‌بندی بلندترین ساختمان‌های دنیا ارائه کرده است. بر اساس این سیستم برج خلیفه (828 متر) در حال حاضر مرتفع‌ترین ساختمان جهان است.  در ادامه با 5  برج مرتفع دنیا آشنا می شویم.

برج خلیفه / دبی – عربستان سعودی

archdaily

برج خلیفه از سال 2009 به بلند‌ترین برج دنیا تبدیل شده است. پروژه این برج از سال 2004 میلادی آغاز شد و در سال 2009 میلادی پایان یافت. هزینۀ این پروژه حدود 5/1 میلیارد دلار تخمین زده شده است.

در ابتدای ساخت، بنا بر طرح اولیه قرار بود برج خلیفه با ۷۳ طبقه و به صورت یک مجموعه کاملاً مسکونی احداث شود که بعدها با تغییرات زیادی مواجه شد. طراحی کنونی ساختمان شامل عناصر فرهنگی و تاریخی خاص از جمله مناره‌های مارپیچ است. Y شکل بودن سازۀ پایۀ این ساختمان، به طراحان این امکان را می‌دهد تا استفاده بیشتری از نمای ساختمان ببرند. این ساختار سازه برج را از هر دیوار تقویتی‌ای بی‌نیاز می کند و بیشترین نور طبیعی را در داخل ساختمان ایجاد می‌کند. در طراحی ثانویه این ابرسازه، ارتفاع تاج برج بلندتر در نظر گرفته شد تا مقام مرتفع‌ترین سازه انسانی را کسب کند. لازم به ذکر است ارتفاع این تاج برج در طراحی اولیه ۵۶۰ متر بود.

  – نگهداری

نمای برج خلیفه از ۲۴٬۳۴۸ قطعه شیشه‌ای تشکیل شده ‌است که جمعاً مساحتی برابر با ۱۲۰۰۰۰ متر مربع دارد. نما‌های شیشه‌ای این ساختمان به صورت افقی تمیز می‌شوند. این نماهای شیشه‌ای با کمک شیارهای موجود در طبقات ۴۰٬۷۳ و ۱۰۹ تمیز می‌شوند. مدت زمان انجام این پروسه، ۲ الی ۳ ماه طول می‌کشد. در هر یک از این شیارها کابل‌های سنگینی وجود دارند که یک مخزن ۱۵۰۰ کیلوگرمی حاوی مواد شوینده و کابین جهت استقرار افراد نماشوی را حمل می‌کند. این مخزن به صورت افقی و عمودی جابجا می‌شود.

  – رستوران اتمسفر

 در طبقه ۱۲۲ برج خلیفه و در ارتفاع ۴۴۲ متری از سطح شهر، رستوران اتمسفر (At.Mosphere) قرار دارد. از لحظه‌ای که وارد آسانسور سریع برج می‌شوید تا زمانی که پشت میز کنار پنجره با چشم‌انداز مرکز شهر دبی و دریا می‌نشینید، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی برایتان رقم می‌خورد. این رستوران با منوهای نوآورانه و استفاده از بهترین مواد اولیه و ۲۰ سال تجربۀ سرآشپز جروم لاگارد  (Jerome Lagarde)، وعدۀ غذایی به‌یادماندنی را برایتان تضمین می‌کند.

از جاذبه‌های دیگر این برج می‌توان به آب‌نمای دبی، پارک برج خلیفه و لابی آسمان اشاره کرد .

برج شانگهای / شانگهای – چین

archdaily

این آسمان‌خراش ۱۲۱ طبقه دارد. ارتفاع آن ۶۳۲ متر، با کاربری اداریتجاری است، که در شهر شانگهای مستقر می‌باشد. پروژه ساخت این ساختمان در سال ۲۰۰۸ آغاز شد و در سال ۲۰۱۶ به اتمام رسید. این ساختمان هم‌اکنون بلندترین ساختمان چین و دومین ساختمان بلند جهان به‌شمار می‌آید.

برج شانگهای به دلیل ساختار خاص و مارپیچ‌اش، قبل از ساخت در تونل‌های آزمایشگاهی در کانادا تست شد تا از خطر ریزش جلوگیری شود .

south china morning

برج شانگهای توسط شرکت معماری آمریکایی Gensler طراحی شده و معمار  Jun Xia رهبری تیم طراحی را بر عهده داشته است.

این برج از قطعات استوانه‌ای شکلی ساخته شده که روی هم قرار گرفته‌اند و همگی توسط نمای شیشه‌ای محصور شده‌ است. هر یک از  طبقات، محدوده ایی مخصوص به خود دارند که دارای باغ‌ها، کافه‌ها، رستوران ها و فضای خرده‌فروشی است و مناظری پانوراما از شهر را ارائه می‌دهد.

برج شانگهای، برج جین مائو و SWFC سه برج مرتفع دنیا هستند که در مجاورت یکدیگر قرار گرفته‌اند.

  – لایۀ بیرونی

ساختن یک شکل ساختمانی پیچیده که پیش از این هرگز تصور نشده بود، نیازمند خلاقانه‌ترین ابزارها است. با این حال، مهندسان با نرم افزار‌های پارامتریک توانستند سیستمی را ایجاد کنند که طراحی، ساخت و نگهداری برج را تسهیل کند.

برج ساعت مکّه / مکّه – عربستان سعودی

archdaily

برج ساعت بزرگترین برج ساعت و سومین برج مرتفع جهان با ارتفاع 601 متر است. این برج در شهر مکه در نزدیکی مسجد الحرام قرار دارد.

کار ساخت این بنا از سال 2004 شروع و در سال 2012 به پایان رسید. برج ساعت به‌ نام‌های دیگر همچون ابراج البیت، برج عبدالله عزیز، برج هتل مکه نیز شهرت دارد. ساخت این برج رقمی حدود 15 میلیارد دلار هزینه دربرداشته!

AO Technology

  – ساعت برج

قطر هر کدام از چهار وجه ساعت ۴۶ متر می‌باشد که با دو میلیون لامپ ال ای دی همراه با نوشته عربی «الله اکبر» روشن می‌شود. ۲۱۰۰۰ لامپ سفید و سبز هم در بالای ساعت قرار گرفته‌اند که از فاصلهٔ ۱۹ مایلی معادل ۳۰ کیلومتر نمایان هستند.

بالاترین طبقه مسکونی با ارتفاع 370 متر درست زیر نمایشگرهای رسانه‌ای، زیر صفحه ساعت قرار دارد. آنسوی صفحه‌های ساعت و در داخل ساختمان یک نمایشگاه نجوم وجود دارد. در پایه مناره و طبقات آهنی (جواهر) یک مرکز علمی وجود دارد که برای رؤیت ماه در اوایل ماه‌های اسلامی به کار می‌رود. ساعت اتمئ که ساعت برج را کنترل می‌کند هم در پایه مناره قرار دارد.

  – خدمات برج

این برج دارای هتل بین‌المللی، مغازه‌های طلا فروشی، آرایشگاه، پاساژ خرید، ساعت فروشی، لباس فروشی، کفش فروشی، نمازخانه، موزه اسلامی و رستوران است. قیمت رستوران و مراکز خرید مقرون به صرفه است ولی قیمت هتل شبی ۲۵۰۰۰ دلار است! این برج در واقع ترکیبی از هتل و پاساژ است. پنج طبقه پایین این برج فروشگاه و فودکورت بوده و طبقات بالایی آن‌ کاربری مختلفی از قبیل هتل، اداری و… دارد.

مرکز تجارت جهانی پینگ ان / شنژن – چین

مرکز تجارت جهانی پینگ‌‌اَن،Ping An International Finance   آسمان‌خراش ۱۱۵ طبقه‌ای به ارتفاع ۵۹۹ متر، با کاربری اداری و تجاری است.

این آسمان خراش در شهر شنژن، چین مستقر می‌باشد. پروژه ساخت این ساختمان در سال ۲۰۱۰ آغاز شد و در سال ۲۰۱۶ تکمیل شد.

در 15 مارس 2013، به دلیل مشکوک بودن استفاده از بتن ساخته شده با شن و ماسه دریا، روند ساخت و ساز به طور موقت متوقف شد. این اتفاق باعث می‌شد که سازه فولادی خورد شود و در آینده مشکلات بسیاری را ایجاد کند. البته طولی نکشید که ساخت و ساز در ساختمان پس از آزمایش‌های گوناگون و حل کردن این نگرانی، از سر گرفته شد.

  – مالکیت

Ping An یک شرکت سهامی عام است. با شروع دهه 1990، پینگ آن از اصلاحات گسترده استفاده کرد و به اولین موسسه مالی چینی تبدیل شد. این اولین موسسه مالی چین بود که در آن شرکت‌های خارجی می‌توانستند صاحب سهام شوند. این شرکت در نهایت در سال 2004 عمومی و در هنگ کنگ ثبت شد و متعاقباً در سال 2007 در شانگهای نیز به ثبت رسید. دولت شنژن، از طریق هلدینگ سرمایه‌گذاری شنژن، 5.27 درصد از سهام را به عنوان دومین سهامدار بزرگ در اختیار گرفت.

shenzhen shopper

– تلاش برای صعود

در ژانویه 2015، عکاس جسور مالزیایی Keow Wee Loong از ساختمان ناقص آن زمان بالا رفت و فیلمی منتشر کرد که در شبکه های اجتماعی آن زمان بسیار پر بازدید شد. البته افراد دیگری هم از این تجربه قافل نشدند؛ دو فرد به نام‌های وادیم ماخوروف و ویتالی راسکالوف که ملیت روسی و اوکراینی  داشتند در تاریخ 19 فوریه 2015 اقدام به بالا رفتن از این برج کردند و سپس به یک جرثقیل در بالاترین طبقۀ برج رفتند و صعود خود را با فیلم و عکس ثبت کردند.

برج جهانی لوته / سئول – کره شمالی

KPF

این برج که گروه لوته مالک و سازنده آن است، در مجاورت هتل کانگلومرات و شهربازی دنیای لوته که در سال ۱۹۸۹  تأسیس شد، قرار دارد.

سازۀ سقف با قطعات فولادی ساخته شده است که وزن هر کدام 20 تن است.  این سازه، 120 متر ارتفاع دارد و طبقات 107-123 را پوشش می‌دهد. 

در حدود 3000 تن قطعات فولادی در این ساختمان به کار رفته است.

این قطعات فولادی توسط جرثقیلی از نوع برجی، با وزن 64 تن و با دقت بالا و توسط سیستم‌های هم‌ترازی GPS بالا کشیده می‌شوند. همچنین تکنسین‌های جوشکاری بسیار ماهر در ساخت سقف نقش داشتند. ساختار سقف طوری طراحی شده است که وزن خود را بدون ستون‌های‌ تقویت کننده تحمل کند. این آسمان خراش در برابر زلزله تا بزرگی 9 ریشتر و باد تا 80 متر بر ثانیه هم‌مقاوم است !

archello

  – موارد استفاده

برج جهانی لوته یک ساختمان چندکاربری است. این برج شامل فضاهای متنوعی برای عملکردهای مختلف، از جمله فروشگاه‌های خرده‌فروشی، یک هتل مجلل، بخش دفتر اداری که در طبقه 14 تا 37 قرار دارند.

یکی از جالب‌ترین قابلیت های موجود در این برج Officetels است.

 Officetels ترکیبی از دفاتر و هتل‌ها است، آنها معمولاً در کره یافت می‌شوند و برای افرادی که در ساختمان کار می‌کنند اقامتگاه ارائه می‌دهند و خدماتی را که معمولاً فقط در هتل‌ها یافت می‌شوند، مانند مبلمان و دسترسی به سالن ورزشی ارائه می‌دهند.  آفیستل‌ها طبقات 42 تا 71 برج را دربر می‌گیرند.

 هتل برج لوته، جدیدترین هتل لوکس و شاخص کره‌جنوبی است، این هتل توسط سیگنیل سئول اداره می‌شود و سطوح 76 تا 101 را شامل می‌شود.


در اکثر برج های مطرح شده در این مقاله، از سیستم جاروی مرکزی برای نظافت ساختمان استفاده شده است.

دلیل استفاده از سیستم جارو مرکزی، استاندارد و بصرفه بودن آن است.

برای بررسی و خرید انواع جارو مرکزی می توانید از لینک زیر استفاده کنید.

https://asayesh.net/#product


1401/06/15